Календари за рекламна кампания 2016

Как да изберем най-подходящите календари за рекламна кампания 2016?

Всяка фирма, независимо дали е малка или голяма, в края на годината отделя рекламен бюджет за подаръци на своите клиенти и партньори. Много важно е как ще оползотворим максимално пълноценно нашите средства при подбора на рекламните материали. Изборът на пазара е огромен, затова най-важното е, поръчаните от вас продукти, да се използват ежедневно в офиса и дома на вашите клиенти. Те трябва да бъдат полезни и същевременно креативни по отношение на дизайна и рекламното послание за да напомняте за себе си винаги.
Най-използваният и подходящ в продължение на много години остава календарът. Разнообразието е много голямо – еднолистови, многолистови, работни, луксозни, джобни и др. Ето тук може да разгледате някои от тях.

Ако имате много клиенти и искате да раздадете голям брой календари – за вас е най-правилно да се спрете на работният календар. Неговите основни предимства са – използва се 365 дни, разполага с голяма рекламна площ 300×230 мм , по предпочитан е от потребителите и най-важното е най-евтин и функционален. Състои се от три части-подложка, календариум и указателно прозорче за дата, най-често червено на цвят. Може да бъде с едно, две или три тела, но ви препоръчваме с едно защото е по компактен и полезната рекламна площ се откроява по добре.

Друг много подходящ избор е компактната работна пирамидка, тук рекламната площ е по-малка, но за сметка това той е много предпочитан поради малките размери форма е незаменим помощник във всеки офис и на всяко бюро.

Съществено предимство на тези календари е , че няма минимално количество за поръчка. След изработка на дизайна за рекламната площ вие поръчвате толкова колкото е необходимо. В случай, че не ви стигнат нямата никакъв проблем, ние пазим вашият проект и веднага ще отпечатаме нужното количество.

Искате да бъдете уникални на пазара, тогава за вас е еднолистовия календар с креативен дизайн изцяло съобразен с вашия бизнес и предпочитания. Най-разпространените размери тук са 330х480 мм и 480х680 мм. Дебелината на хартията варира от 80 до 130 гр. гланц, като може да бъде подсилен допълнително контраста с UV лак. Поставят се метални лайсни в горната и долната част,които служат за закрепване и държат изпънат календара на стената. Тук е важно да отбележим, че минималният тираж за печат е 200 бр. При по малко количество от това няма да бъде целесъобразно да се изработва.

Ако имате много чуждестранни партньори задължително е да поръчате и от луксозната серия стенни и настолни многолистови календари, те са полиграфско бижу с много високо качество на изработка и уникални фотографии от България. Тук рекламната площ е по-малка, но за сметка на това при подаряването създават усещане за просперитет на вашата компания и уважение към клиента.
Многолистов календар с индивидуален дизайн за всеки месец – това вече е признак на висока класа и престиж за дадена компания. Правилно избраният дизайн може да пресъздаде цялостния облик на фирмата и е подходящ вариант за стари и утвърдени компании, които разполагат с големи рекламни бюджети и огромен брой клиенти.

Такъв календар се изработва по строго индивидуален дизайн и е задължително да се печата при големи тиражи за да се постигне добра цена.
При положение, че сега стартирате бизнес и вече почти не са ви останали пари, не се тревожете пак може да рекламирате като изберете джобни календарчета. За символична сума може да получите 1000 бр. от тях и да ги раздавате без да се притеснявате че ще свършат бързо. Те са с размери 90X60 мм, печатат се на 350гр. картон гланц или мат. Могат да бъдат с прави или заоблени ръбове, като заоблянето оскъпява но е за предпочитане защото при носене в дамската чанта или портфейла няма да има досадното подгъване на краищата. Цвета на гърба за 2016 г. ще бъде съобразен с дизайна на календарчето.

Не забравяйте, че може да комбинирате при поръчка различните видове календари, така никой ваш клиент няма да бъде разочарован, ще има за всеки !