Замисляли ли сте се за изработване на електронен магазин? Замисляли ли сте да навлезете в света на онлайн търговията? Замисляли сте се колко много можете да спечелите от този необятен пазар? Е, време е не само да се замислите, а да направите своята първа крачка към това да представите своите продукти в Интернет. Време е да осъществите мечтите си и да се докоснете до краткия път на забогатяването! Това което ние от агенция Giga Design ще ви предложим е изработка на интернет магазин на достъпна цена.

Защо да поръчаме изработване на електронен магазин?

Изработката на електронен магазин е услуга, която става все по-популярна през последните години. Все повече и повече търговци позиционират продуктите си в Интернет, поради лесния достъп до неограничен брой клиенти и разширяват своите продажби. От друга страна, ако тепърва стартираме своя бизнес, то Интернет е чудесно място, където да започнем – лесно, бързо, ефективно, а и без наеми.

Какво всъщност представлява един онлайн магазин?

Съществуват няколко начина да започнете търгувате през Интернет и да навлезете в света на електронната търговия. Единият е като качите своите продукти в някой от световно известните аукциони като eBay или Amazon и ги продавате там. При продажба, аукционът взема определена комисионна от обявената цена на артикула. Има и български такива аукциони, както и сайтове за обяви, където можете да търгувате.

Другият вариант е да имате свой собствен магазин. Тук възможностите са две. Първата е да ползвате така наречените SaaS платформи (Software as a Service или софтуер като услуга). При тях реално Вие не сте собственик на магазин, а един вид го наемате под наем. Най-често продажбите не са обвързани с комисионни, но се заплаща за определен период ползване на платформата. Допълнителните функционалности и екстри също се доплащат или увеличават сумата на месечния абонамент например. Най-популярната SaaS платформа в света е Shopify, като разбира се съществуват и други. Големите аукциони също предлагат отваряне на магазин при тях, за сметка на по-малки комисионни и възможност за качване на повече продукти. Съществуват и български SaaS платформи.

Втората ви възможност е да имате електронен магазин на своя собствена платформа. Това са така наречените CMS системи (Content Managment System). Тези платформи са лесни за администрация. Те се инсталират на ваш хостинг и работят с ваша динамична база данни. Гъвкави са и постигането на допълнителни функционалности се осъществява, посредством инсталацията на допълни безплатни или платени модули и добавки. Външният вид тези системи може да бъде широко модифициран и променян през времето, поради огромният брой темплейти и скинове, които могат да бъдат свободно изтегляни. Най-важното е, че не сте зависими и във всеки един момент имате възможността да правите промени в магазина си и да добавяте или премахвате функционалности напълно безплатно.

Кой е най-добрият вариант за създаване на интернет магазин? За всеки влак си има пътници! Всяко едно от описаните решения има своите предимства и недостатъци. Ако разполагате с ограничен бюджет, държите високото ниво на персонализация, имате перспектива да развивате своя онлайн магазин във времето, не харесвате това да бъдете заробвани с ежемесечни такси и допълнителни комисионни при най-малката промяна в сайта си, то определено вашият избор е последният вариант – изработка на електронен магазин с CMS на собствен хостинг.

Колко онлайн магазина има в България?

Трудно е да бъде назован точният брой електронни магазини, които оперират на територията на страната. Със сигурност обаче са вече десетки хиляди и всяка седмица се увеличават, поради високата си пазарна ефективност. През последните години, годишния оборот в България се движи около 5 млрд. лева. Статистиката показва, че над 40% от потребителите в Европа, пазаруват онлайн и броят им устойчиво расте.

Какъв онлайн магазин да отворя?

Предлагаме изработване на електронни магазини в различни ниши – за дрехи, за обувки, за мебели, за цветя, за козметика, за хранителни добавки, за авточасти, за техника, за книги, за подаръци, за играчки, за компютри и други. Изборът какъв онлайн магазин да отворите, зависи от естеството на бизнеса ви и сферата, в която искате да се развивате. Прилагаме ви една статистика за най-поръчваните артикули и услуги от 2014 г.
Най-поръчвани продукти и услуги онлайн през 2014 г.

Колко се печели от онлайн магазин?

Създаването на Интернет магазин е първата стъпка. За да бъде успешен един онлайн магазин се иска много работа, постоянство и упоритост. Всичко зависи от вас, вашите амбиции, вашите възможности и вашите цели. Според постигнатите резултати, с печалбите онлайн, можете да си осигурите един допълнителен доход, а можете също и да си умножите многократно настоящите доходи и подобрите значително вашето финансово състояние. Всичко зависи от вас!

Какви документи трябват за онлайн магазин?

Специфични документи и разрешителни за работата на един нормален електронен магазин не са необходими. Ние ще ви осигурим, всичко от което се нуждаете и ще ви консултираме по важните въпроси. Все пак е важно да отбележим, че според законодателството на Република България, за да се извършва търговска дейност на територията на страната, е необходимо да имаме регистрирана фирма. Какъв тип ще бъде тя, как ще бъде структурирана и други подробности, не са пряко свързани с дейността на магазина. Препоръчително е обаче в сайта, да имаме страница с Общите условия, в която да са разяснени основните правила за търговия, доставка и други особености за нашия бизнес.

Каква платформа за онлайн магазин препоръчваме?

Критериите за избор на платформа за онлайн магазин са няколко. Те се определят от това с какъв бюджет разполагаме, от това колко артикула ще имаме в магазина си, каква необходимост ще имаме от разширения и модификации. Практиката ни е показала, че за средно големи проекти най-подходяща за нашите условия е платформата OpenCart. Тя е и най-използваната в България, като над 37% от интернет магазините в страната работят на нея, по данни на най-големия роден хостинг провайдър. Разбира се, в зависимост от това дали основната дейност на сайта е електронен магазин или фирмен сайт с подкатегория за продажба на артикули, предлагаме и решения на WooCommerece, Magento, PrestaShop и други платформи.

Интернет магазин на OpenCart

OpenCart е нашият фаворит за платформа на интернет магазин. Освен че е безспорен лидер по ползваемост на българския пазар, тя е и най-достъпна като цена, лесна за поддръжка и администриране, а същевременно и доста гъвкава. Препоръчваме я на повечето ни клиенти, защото тя е разработена именно по предназначение за нуждите на онлайн търговията, лека, интуитивна, не създава проблеми и поддържа широк набор от разширения и плъгини за персонализация. Платформата представлява ядро от CMS, който заедно с допълнителни модули, темплейти и други добавки представлява един функционален електронен магазин. Разработили сме десетки онлайн магазини на OpenCart, които успешно развиват своята дейност.

Колко струва изработката на онлайн магазин?

Цената за изработване на електронен магазин е по договаряне и индивидуална, според потребностите на всеки клиент. Тя се определя функционалните и възможностите, които ще бъдат включени в магазина. Стараем се да предложим най-доброто на клиента, спрямо бюджета, който е отделил. Разбира се има набор решения, които силно препоръчваме, дори можем да ги характеризираме като задължителни за всеки магазин, но ако клиентът няма възможност, намираме алтернативен вариант. Предлагаме и специфични конкретни решения, които могат да задоволят и претенциозен вкус. Сериозни възможности за големи електронни магазини. Направете запитване, за да изготвим вашата индивидуална оферта!

Защо да изберете изработване на електронен магазин от нас?

  • Ние ви предлагаме създаване на интернет магазин по най-новите тенденции и стандарти.
  • Гъвкава ценова политика.
  • Онлайн магазин на платформата OpenCart, изработен с купища разширения, модули и добавки.
  • Атрактивен съвременен дизайн на електронния магазин.
  • Административен панел на български език.
  • Поне една година безплатна поддръжка и оказване на помощ в сайта.
  • Безплатно обучение за работа със системата.
  • Безплатен хостинг и домейн за първата една година.
  • Инсталиране на магазина върху HTTPS.
  • Безплатно изграждане на семантично ядро и SEO заглавия на продуктовите категории.

Последно изработени електронни магазини

Разгледайте някои от нашите последно изработени електронни магазини

Свържете се с нас!

За повече информация, въпроси и поръчки относно изработването на електронен магазин се свържете с нас на контактната форма по-долу, следния телефон или e-mail: